[ BEZÁR ]


Képzési tájékoztató 2019/2020

Kedves Szülők!

Az alábbiakban találják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2019/2020-as tanévben induló képzéseinek bemutatását.
A hegesztő és a szociális gondozó és ápoló szakmák mellett jövőre új képzéssel bővül kínálunk. A virágkötő és virágkereskedő is hiányszakmának minősül, ami garantálja a jó elhelyezkedési lehetőséget az iskola befejezése után.

Képzéseink 3 évesek, a szakmai végzettség megszerzését követően, + 2 éves képzéssel a diákok érettségi vizsgát is tehetnek.

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati oktatásra, kiváló szakmai gyakorlóeszközökkel, hegesztőszimulátorral és profi tan- és demonstrációs termekkel várjuk a jelentkezőket!

Hiányszakmákat oktatunk, így a tanulmányi eredménytől függően, rendszeres havi tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek a diákok.
A szakképesítés megszerzését követően pedig rövid időn belül el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Várjuk szeretettel NYÍLT NAPUNKON az alábbi időpontokban:

2018. november 14. 8.20
2018. november 27. 8.20
2018. december 12. 8.20
2019. január 10. 8.20

Képzéseink rövid ismertetése:

Hegesztő:
- Ő végzi az egyik legfontosabb részét a munkafolyamatoknak: feladata a különböző fémekből - többnyire acélból – készült szerkezeti elemek alkatrészeinek és részegységeinek az összekötése, a törött alkatrészek javítása különféle hegesztési eljárásokkal.
- Hegesztett kötéseket is készítés, forrasztás, termikus vágások, elektromos ívhegesztői, lánghegesztői munkákat végez, a hegesztőberendezések működtetésért felel, s karbantartja a szerszámokat.

Szociális gondozó és ápoló:
- A szociális intézményekben vagy otthoni környezetben gondozzák és ápolják az egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt rászoruló embereket. Feladatuk a gondozásra szoruló felnőttek illetve gyermekek nevelése, oktatása, a gondozottak lelki és testi egészségének helyreállítása, megőrzése.
- De munkájuk részét képzik ezen túl olyan feladatok is, mint pl. a gyógyszerosztás, a betegek öltöztetése, segítség a tisztálkodásban, az ágyneműcsere, a szoba, hálóhelység, vagy kórterem rendben tartása, illetve a testi vagy szellemi fogyatékos gyermekek vagy felnőttek nevelésével, oktatásával való foglalkozás.

Virágkötő és virágkereskedő:
- Nem csupán a szakma szép, hanem a megmunkálandó anyag is: ők ápolják és készítik elő a virágokat, és hozzák létre a virágdíszeket, csokrokat, koszorúkat.
- Részt vesznek továbbá a virágok beszerzésében, és üzletemberként irányítják a vállalkozást.

Felvétel a szakközépiskolába:

Iskolánkba felvételi vizsga nincs, a felvételnél a végzős diákok általános iskolai eredményeit vesszük figyelembe.

Miért éri meg hozzánk jelentkezni?

 Lehetőséget nyújtunk külföldi szakmai gyakorlatra az Erasmus+ program keretében,
 Jó közösség, otthonos körülmények,
 Családias légkör, mindenkire egyenként is figyelünk,
 Olyan keresett szakmákat oktatunk, amelyekben biztosan és gyorsan el tudnak helyezkedi az iskola után.

Bővebb információért forduljanak hozzánk bizalommal:
+36-30/336-1292
szakiskola.devecser@maltai.hu